Măsura 4.1.1., în Monitorul Oficial: Fonduri europene de max. 1 milion euro pentru firme, primul venit-primul servit

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat, luni, în Monitorul Oficial, Schema de ajutor de stat privind Măsura 4.1.1., prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea accesa fonduri nerambutrsabile de până la 1 milion de euro fiecare, pentru investiții în activități productive, nefiind incluse o serie întregă de cerințe ridicate în consultarea publică.

MEAT: Relansează Măsura 1 - “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat ieri, 6 septembrie, relansarea măsurii 1 - “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, în luna octombrie.

MMAP: Publica Ghidului de finanţare al Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţie de unităţi de învăţământ și pentru modificarea și înlocuirea anexei la ordin

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) urmează să deschidă Programul Eficiență Energetică în Clădiri Publice care a fost conceput doar pentru școli în primă instanță, au existat mai multe solicitări de completare a ghidului de finanțare inițial.

Sprijin financiar comunitar și național acordat sectorului apicol - PNA 2021

Fonduri de la Guvern pentru asigurarea contributiei proprii la investitii

Guvernul a alocat la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 630 milioane de lei, ca sumă care poate fi împrumutată autorităților locale, pentru a asigura prefinanțarea și contribuția proprie la investițiile cu finanțare europeană sau națională.

Erasmus+: peste 28 de miliarde EUR pentru sprijinirea mobilității și a educației pentru toți

Comisia a adoptat ieri, 25 martie, primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027. Cu un buget de 26,2 miliarde EUR (comparativ cu 14,7 miliarde EUR alocate pentru perioada 2014-2020), completat cu 2,2 miliarde EUR din instrumentele externe ale UE, noul program revizuit va finanța proiecte de mobilitate în scopul învățării și de cooperare transfrontalieră de care vor beneficia 10 milioane de europeni de toate vârstele și din toate mediile sociale.

Sărbători fericite!

În spiritul sărbătorilor de iarnă ne alăturăm vocilor magice ale colindătorilor, prilej pentru un nou început, o speranţă nouă şi o cale dreaptă pentru fiecare din noi și pentru a vă transmite cele mai bune gânduri de sănătate, belșug, spor în toate și a vă îndemna să pășiți cu speranță și încredere în noul an, 2021.

Vă dorim lumină şi linişte în suflet, remarcabile realizări în viaţa personală şi în munca pentru binele şi securitatea oamenilor.

Vă mulțumim pentru colaborare și Vă dorim un An Nou plin de bucurii și împliniri.

Cele bune să se adune!

Crăciun fericit şi cele mai călduroase urări de sănătate, fericire şi prosperitate în Anul 2021.

Fond de 20 de milioane EUR pentru a ajuta IMM-urile să obțină proprietatea intelectuală (IP)

O nouă schemă de subvenții în valoare de 20 de milioane EUR a fost lansată pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii europene (IMM-uri) să își acceseze drepturile de proprietate intelectuală.

Drumul către Antreprenoriat prin Programul Național de Mentorat

Programului Național de Mentorat Intensiv pentru activități de Consultanță în Management a ajuns la Ediția a II-a.

În scopul propulsării spre o carieră de consultanță, începând cu 10 decembrie 2020, s-a dat startul la înscrierile pentru cea de-a doua ediție a Programul Național de Mentorat Intensiv pentru Activitățile de Consultanță în Management. Perioada de depunere a aplicațiilor se încheie pe 10 ianuarie 2021, urmând ca evaluarea fișelor de înscriere, afișarea rezultatelor și semnarea contractului de mentorat să se desfășoare până la finele lunii ianuarie.

S-a deschis sesiunea de înscrieri în programul Electric-Up

Astăzi, 4 decembrie 2020, s-a deschis sesiunea de înscrieri în programul Electric-Up, prin care IMM-urile din domenii diverse și operatorii HoReCa vor putea accesa fonduri nerambursabile de maximum 100.000 de euro fiecare, să-și instaleze panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice.

S-a deschis sesiunea de înscrieri la ajutoarele de stat de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM-uri, prin Măsura 3 a schemei de sprijin

Astăzi, 3 decembrie , la ora 10.00, s-a deschis sesiunea de înscrieri la ajutoarele de stat de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM-uri, prin Măsura 3 a schemei de sprijin pentru recuperarea din criza coronavirus COVID-19.

MMAP a lansat în dezbatere publică Ghidul pentru dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat luni, 23 noiembrie 2020,spre consultare publică proiectul de ordin pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.

Măsura 3 – GRANTURI PENTRU INVESTIȚII

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) eligibile vor avea la dispoziție o perioadă totală de 90 de zile, dar în 3 reprize, pentru depunerea proiectelor în sistemul informatic, la Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro, a anunțat ministrul Economiei.

MEEMA: Se lanseaza etapa de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru”

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunța lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Astăzi, se lansează formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”

ATENȚIE! Astăzi, 12 OCTOMBRIE 2020, ora 10.00, se lansează formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”.
 
Deschide link-ul AICI.
 
Formularul de înscriere va rămâne activ până VINERI 16 OCTOMBRIE 2020, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.
 
 
 
 

MEEMA: Anunță lansarea măsurii “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunța lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) lansează o nouă etapă de depunere de proiecte dedicate domeniului Educație

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) are ca obiectiv major sprijinirea comunităților românești din afara granițelor țării în scopul conservării și dezvoltării identității lingvistice, culturale și spirituale a acestora. În acest sens, domeniul prioritar al acestui an este Educația, ca principal vector de realizare a obiectivului asumat, având în vedere importanța tinerei generații de români, aflați în afara granițelor țării,  în procesul de perpetuare și dezvoltare a limbii, culturii și civilizației românești.

A fost modificată Procedura de implementare a măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” în urma observațiilor primite în perioada de consultare publică

MEEMA a actualizat procedura de implementare a măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” inserând observațiile primite din mediul de afaceri, atât de la antreprenori cât și de la organizațiile reprezentative din domeniul sprijinirii întreprinderilor.

A fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial al României Procedura de implementare a măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”

Procedura de implementare a măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19 a fost aprobată prin Ordinul ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr 2989 din 30.09.2020 și a fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial al României.

Informatii utile pentru platfoma de granturi

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri-România a publicat astăzi întrebări și răspunsuri la cele mai des întâlnite probleme pentru platforma https://granturi.imm.gov.ro/auth/login
 
1. Contul odată creat poate fi folosit la depunerea proiectului la momentul lansării apelului? Sau este nevoie să creăm alt cont atunci?
R: Contul creat în etapa de pre-înregistrare rămâne valabil în aplicație.
 
2. De unde se descarcă declarația IMM pentru a fi încărcată?
R: Declarația IMM poate fi descărcata de pe site-ul imm.gov.ro link: http://www.imm.gov.ro/.../procedura-de-implementare-a.../ și se va putea descărca și din aplicație.
 
3. Dacă un PFA a primit indemnizația în stare de urgență poate aplica pentru grantul de 2000 euro?
R: Microgranturile se acordă Beneficiarilor care nu depăşesc plafonul de 800.000,00 Euro pe Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 aprobat de către Comisia Europeană.
 
4. ONG-urile cu activitate economică și CAEN 9312 pot beneficia de microgranturi?
R: ONG-urile cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în anexa nr. 1 la OUG 130/2020 pot aplica la Măsura 1 – Microgranturi.
 
5. În OUG 130, art 6, litera b) este precizată una dintre condițiile de acordare: “au obținut o cifră de afaceri în exercițiul financiar anterior depunerii cererii de finanțare de cel puțin echivalentul în lei a 5.000 euro la data depunerii cererii de finanțare, cu excepția beneficiarilor ajutorului de stat prevăzuți la art. 5 lit. b) și c)”. Puteți să-mi spuneți dacă beneficiarii pot fi și entitățile prevazute la art. 5 lit. b) și c), chiar dacă nu au înregistrat o cifră de afaceri de cel puțin echivalentul în lei a 5.000 euro la data depunerii cererii de finanțare?
R: Va fi eliminată cerința referitoare la înregistrarea unei cifre de afaceri de cel puțin echivalentul în lei a 5.000 euro la data depunerii cererii de finanțare prin emiterea unei ordonanțe de modificare a OUG 130/2020.
 
6. În OUG 130 art. 7, litera c) sunt precizate tipurile de cheltuieli pentru care se pot utiliza aceste microgranturi: “c) cheltuieli privind chiria pe bază de contract încheiat”. Este valabil și pentru plata retroactivă a chiriei, pentru perioada în care nu s-a putut desfășura activitatea în spațiul închiriat?
R: Cheltuielile privind chiria pe bază de contract încheiat se consideră cheltuieli eligibile.
 
7. Dacă firma a beneficiat de șomaj tehnic pentru angajați, putem accesa fonduri europene nerambursabile pentru imm-uri?
R: Schema de ajutor de stat este destinată susținerii activității IMM-urilor afectate de pandemie și nu se cumulează cu măsurile de sprijinire a resursei umane.
 
8. Pentru capital de lucru am la o societate un nr de 0 angajați la 2019, spune în norme că trebuie să mențină numărul de salariați sau să suplimenteze. Ce înseamnă să mențină(daca e 0 acum) și ce înseamnă să suplimenteze(1, 2, 3)?
R: Granturile de capital de lucru se acordă cu respectarea condiției de menținere sau, după caz, suplimentare a numărului de salariați, față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării grantului.
 
9. Care este formatul parolei, câte caractere trebuie să conțină, din care câte caractere speciale.
R: Parola asociată noului cont trebuie să conțină literă mare, literă mică, cifră și caracter special. În cazul în care vă apare un chenar roșu, înseamnă că nu ați introdus toate tipurile de caractere solicitate. Acest lucru se aplică indiferent dacă ați primit mesajul că parola creată este puternică.
 
10. În aplicația informatică exista o secțiune "Locația implementării" care are un câmp (obligatoriu) "Denumire". La ce se refera acest câmp? Denumirea societății sau ce? Oricum, orice scrii in aceasta secțiune apare o "eroare de server".
R: O posibilă cauză pentru imposibilitatea de a finaliza etapa de preînscriere este omiterea selectării din listă a județului și localității. Dacă întâmpinați probleme în acest sens, vă recomandăm să încercați un alt browser de internet și, din nou, să selectați din lista afișată localitatea și județul. La locația implementării puteți completa sediu sau punct de lucru, în funcție de caz.
 
11. O persoana poate fi împuternicită să semneze și să reprezinte două societăți. În faza validării persoanei fizice însă, nu pot fi introduse datele aceleași persoane pentru doua conturi. În aceasta situație, este nevoie de doua persoane fizice, doua semnături electronice pentru a crea doua conturi. Mai departe însă, în faza identificării persoanei juridice, împuternicitul pare să fie în situația de a putea semna pentru ambele conturi. Aceasta discrepanță generează probleme în situația unei persoane, administrator la două societăți, împuternicită cu drept de reprezentare și semnătura electronică, mai ales daca cei care au semnat împuternicirea nu dețin semnătură electronică. Mai departe, este generata întrebarea: Se accepta două semnături electronice în același cont - una a persoanei fizice înregistrate și una a împuternicitului pentru persoane juridică?
R: Unei semnături electronice îi pot fi asociate mai multe societăți.
 
Dacă nu ați reușit să încărcați documentul semnat electronic, există posibilitatea ca datele introduse în profil și datele posesorului semnăturii electronice să nu corespundă. Vă recomandăm să faceți verificări în baza de date (CNP, seria și numărul actului de identitate introduse), pentru a corespunde cu posesorul semnăturii electronice.
În situația în care ați creat un cont cu altă persoană, nu mai pot fi făcute alte modificări și, prin urmare, trebuie că creați un alt cont.
 
 
 
 
 
 
Subscribe Here


Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Acest website poate fi utilizat numai in conformitate cu Termenii și condițiile de utilizare.

Cautare