AFIR: a stabilit perioada de depunere a proiectelor pentru irigații

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a stabilit oficial perioada în care fermierii asociați în organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI) vor putea depune proiecte pentru fondurile europene de până la 1 milion de euro fiecare, pentru amenajarea de sisteme de irigații.

Sesiunea 2020 pentru submăsura 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” componenta infrastructură de irigații (inclusiv pentru Aria de aplicabilitate teritoriul ITI Delta Dunării) din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) are perioada de depunere a cererilor de finanțare 1 iulie, ora 9.00– 30 septembrie, ora 16.00.

SCOPUL: 

  • investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de restructurare a modului de administrare şi utilizare a infrastructurii de acces  și de adaptare a infrastructurii de acces la noua structură agricolă şi forestieră, precum şi folosirea eficientă a infrastructurii utilizabile.
OBIECTIVELE:
  • Modernizarea infrastructurii de irigații;
BENEFICIARII:
  • Organizații/federații ale utilizatorilor de apă, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole în conformitate cu legislația în vigoare

SPRIJINUL NERAMBURSABIL va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și nu va depăși:

  • 1.000.000 Euro/ proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune(SPP);

Depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii se opreşte înainte de termenul limită, conform prevederilor Ordinul MADR nr. 763/ 2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2020, cu modificările și completările ulterioareAgenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a stabilit oficial perioada în care fermierii asociați în organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI) vor putea depune proiecte pentru fondurile europene de până la 1 milion de euro fiecare, pentru amenajarea de sisteme de irigații.

Fondurile totale disponibile sunt de 43.700.259 euro.

Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul solicitantului aferent acestor submăsuri.

Ghidul solicitantului se poate descărca AICI și alte documente oficiale necesare la accesarea acestor fonduri europene.

Sursa: AFIR