AFIR: Lansează în consultare publică Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice”

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.3 Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructură de irigații, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Beneficiarii eligibili:

  • Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislaţiei în vigoare.

De asemenea, Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (FOUAI) pot depune cereri de finanțare numai în măsura în care sunt deținători de infrastructură secundară de irigații preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente (acest tip de infrastructură este definită conform Legii nr. 138/ 2004 a îmbunătățirilor funciare, cu modificările și completările ulterioare).
Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 pentru componenta infrastructură de irigații sunt :

  • 100% nerambursabile și nu pot depăși valoarea de 1 milion de euro/proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune (SPP).

Reamintim că achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă a echipamentelor de irigat.

Perioada de consultare publică:

  • 10 zile calendaristice de la data publicării pe site a versiunii consultative aferente Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.3 – componenta infrastructură de irigații.

Toți cei interesați pot să transmită propuneri sau observații până la data de 16 mai 2020.

 

Sursa: AFIR