AFM: Depunerea dosarelor reluată în Programul Casa Verde Fotovoltaice

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) au redeschis sesiunea de înscriere în Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică Casa Verde Fotovoltaice.

 

Începând de miercuri, 6 noiembrie 2019, ora 10.00, programul este reluat. Dată la care instalatorii validați vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică.

Documentele înregistrate cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării.
 
Persoanele fizice care nu au depus până în data de 10 septembrie, și nu au înregistrat documentele la instalatorii validați , vor avea posibilitatea de a depune la  documentele solicitate, cu condiția ca acestea să fie valabile la data înregistrării în aplicația informatică.  
 
Printre obiectivele programului Casa Verde Fotovoltaice se numără îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creşterea eficienţei energetice.
De asemenea, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, surplusul va fi livrat în sistemul energetic naţional. 
Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat, în data de 10 septembrie 2019, înscrierile persoanelor fizice în programul Casa Verde Fotovoltaice, în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces. În urma acestor verificări, au fost sesizate inclusiv organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică.