AFM publica listele cu dosarele aprobate în cadrul Programelor Rabla, Rabla Plus și Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat în data de 21 octombrie 2019 liste noi cu dosarele acceptate în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

 

Programul Rabla și în programul care prevede reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus), precum și în cadrul Programului privind instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ. 

Pentru Programul Rabla au fost acceptate 281 dosare pentru 504 autovehicule și o contestație pentru 2 autovehicule.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 56 dosare pentru 129 autovehicule dintre care 107 pur electrice și 22 electrice hibride.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Listele producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus sunt disponibile pe site-ul instituției iar persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa acestora.

Persoanele juridice ale căror dosare de finanțare au fost sau urmează să fie aprobate, precum și persoanele fizice se pot înscrie la producătorii validați până la 20 noiembrie 2019 în Programul Rabla și până la 25 noiembrie 2019 în Programul Rabla Plus, termene care trebuie respectate și în cazul în care se dorește cumularea primei de casare cu ecotichetul.

De asemenea, notele de înscriere în ambele Programe sunt valabile până la 25 noiembrie 2019, dată până la care trebuie emise și facturile de achiziție a autovehiculelor noi.

 

Sursa: Administratia Fondului Pentru Mediu