Innovation Norway: A fost prelungit apelul de proiecte pentru dezvoltarea IMM-urilor și întreprinderilor mari

PMI Growth Romania este un program de dezvoltare a afacerilor care are ca scop creșterea valorii și creșterea durabilă în sectorul de afaceri românesc.

Programul face parte din granturile SEE și Norvegia 2014-2021. Granturile SEE și Norvegia vizează să contribuie la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European (SEE) și la întărirea relațiilor bilaterale între statele donatoare (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și statele beneficiare.

Domenii de sprijin:

  • Tehnologii, procese și servicii inovatoare
  • Dezvoltare durabilă de afaceri
  • Ecologizarea afacerilor și proceselor existente
  • Dezvoltarea și implementarea de produse și servicii inovatoare

Specificul zonei de program:

PMI Growth România încearcă să stimuleze și să dezvolte cooperarea de afaceri pe termen lung între statele donatoare și România pe baza dezvoltării de afaceri și inovării. Scopul este de a aloca 75% din finanțare întreprinderilor mici și mijlocii. Se va acorda prioritate proiectelor de parteneriat bilateral care oferă valoare adăugată.

Programul constă din trei domenii focalizate:

Apelul de proiecte pentru dezvoltarea IMM-urilor și întreprinderilor mari este un program de dezvoltare a afacerilor cu scopul de a spori crearea de valoare și creștere durabilă în sectorul de afaceri românesc.

Innovation Norway a anunțat prelungirea apelului de proiecte pentru dezvoltarea IMM-urilor și întreprinderilor mari (SMEe Growth) până la data de 17 septembrie 2020.

Termenul inițial de depunere era 28 mai 2020.

Finanțarea acordată în cadrul acestui apel este între 200.000 și 2.000.000 euro.

Apelul este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 și gestionat de Innovation Norway, cel mai important instrument al guvernului norvegian pentru inovarea și dezvoltarea întreprinderilor și industriei norvegiene și nu numai.

 

Sursa: INNOVATION NORWAY