Kaufland a lansat apelul pentru Granturi mici 2020 în cadrul Programului ''ÎN STARE DE BINE''

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Kaufland în data de, 15 ianuarie 2020, apelul pentru granturi mici aferent programului În stare de bine, ediția 2020.

 

Programul „În stare de bine” este un program de finanțare adresat organizațiilor neguvernamentale din România, susținut de Kaufland România și implementat de FDSC.

Apelul este destinat inițiativelor din domeniile Sport, Viață Sănătoasă sau Cultură care promovează egalitatea de șanse și susțin cu prioritate fete din grupuri vulnerabile.

Beneficiari din grupuri vulnerabile sunt cei din următoarele categorii: persoane în situație de risc (afectate de sărăcie, marginalizare, abandon școlar, delincvență juvenilă, copii cu părinți aflați la muncă în străinătate, din familii monoparentale/ cu mai mult de doi copii), copii aflați în sistemul de stat de protecție a copilului; tineri care au părăsit sistemul de protecție a copiilor; persoane cu dizabilități, care suferă de boli incurabile, de boli cronice; persoane de etnie romă aflate în situații de risc ridicat; persoane afectate de violență domestică sau de gen.

Programul se adresează organizațiilor neguvernamentale din România (asociații, fundații sau federații).

DOMENIILE DE ACȚIUNE: 

  • Sport: proiecte care cresc participarea grupurilor vulnerabile şi a comunităţilor din care acestea fac parte la activităţi de educaţie fizică şi sport, inclusiv evenimente sportive la nivelul comunităţii sau care, prin activități sportive, contribuie la prevenirea/combaterea situaţiilor de vulnerabilitate a cetățenilor;
  • Viață sănătoasă: proiecte care implică grupurile vulnerabile şi comunităţile din care acestea fac parte în promovarea și adoptarea unui stil de viață sănătos, prin informare, activități educaționale sau de suport, abordând tematici precum nutriție, sănătate mintală, sănătatea relațiilor, educaţie pentru sănătate, prevenirea discriminării, a violenţei domestice sau de gen, a consumului de substanțe (tutun, alcool, droguri etc.).
  • Cultură: proiecte care stimulează expunerea şi implicarea grupurilor vulnerabile şi a comunităţilor din care acestea fac parte în activități culturale/creaţia culturală sau care prin activități culturale contribuie la prevenirea/combaterea situaţiilor de vulnerabilitate a cetăţenilor sau care contribuie la promovarea patrimoniului cultural, inclusiv imaterial, şi valorificarea sa pentru dezvoltarea rurală şi urbană în beneficiul grupurilor vulnerabile;

VALOAREA FINANŢĂRILOR:

  • Valoarea sprijinului financiar acordat pentru un proiect este cuprinsă între 25.000 lei şi 50.000 lei. Nu se solicită cofinanţare.
  • Contribuţia proprie nu este obligatorie. În formularul cererii de finanțare, solicitanții pot menționa și justifica și contribuție proprie în natură, dacă este cazul, însă aceasta nu va fi cuantificată şi nu va fi inclusă în bugetul proiectului.

DURATA PROIECTELOR:

Nu există o limitare strictă a duratei proiectelor, însă acestea trebuie să își incheie implementarea activităților până la data de 30 iunie 2020.

Data estimativă de începere a implementării proiectelor este 8 martie 2020.

PERIOADA DE DEPUNERE A PROIECTELOR PENTRU APELUL DE GRANTURI MICI PENTRU PROPUNERILE PROIECTE DIN 2020:

  • ÎNTRE 06 FEBRUARIE 2020, ORA 09:00 ȘI 07 FEBRUARIE 2020, ORA 16:00.

 

Sursa: ÎN STARE DE BINE