Lucrări privind actualizarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a României

Pe data de 4 septembrie 2018, a avut loc prima întâlnire de lucru între consilierul de stat László Borbély, șeful Departamentului de Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Guvernului, și liderii celor cinci confederații sindicale reprezentative din România.

Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Victoria, în cadrul căruia au participat și Graţiela Drăghici, secretar de stat, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse și reprezentanți ai Blocului Național Sindical(BNS),  Confederației Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R),  Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția; (C.N.S.L.R Frăția), Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa (C.N.S.C.A), Confederației Sindicale Naționale Meridian (C.S.N. Meridian).

Discuțiile desfășurate în cadrul întâlnirii au vizat revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă prin implementarea unor măsuri pentru combaterea sărăciei, asigurarea accesului la programe durabile de formare profesională și perfecționare, strategii sectoriale, respectarea angajamentelor internaționale semnate de România.

Consilierul de stat László Borbély, urmărind să consolideze echipa de specialiști care susține dezvoltarea durabilă în România, îi invită pe reprezentanții sindicatelor să facă parte din această rețea care numără deja peste 1100 de membrii.

În anul 2018, departamentul a organizat întâlniri cu mediul academic, administrația centrală și locală (inclusiv deconcentrate), mediul de afaceri din România, reprezentanții societății civile (ONG-uri), cu institute de cercetare și, nu în ultimul rând, cu reprezentanții confederațiilor sindicale din România.

Sursa: http://dezvoltaredurabila.gov.ro/web/despre/