A fost lansat pentru validarea ideilor de afaceri un nou instrument online

A fost format un nou curs gratuit de e-learning online, conceput pentru a introduce cercetătorii și studenții în antreprenoriat și pentru a-i ghida prin etapele principale ale modului de validare a potențialului de afaceri al ideii lor.

 

Pornind de la descoperirea pieței, cercetătorul / studentul învață și aplică concepte fundamentale printr-o serie de lecții care includ atât material de învățare, cât și exerciții.

Instrumentul a fost dezvoltat de Universitatea Roma Tre (Italia), în parteneriat cu Universitatea Națională din Irlanda - Galway, Școala de afaceri IESE și Venture Hub (Spania), Translated (Italia) și European Young Innovators Forum (Belgia), în cadrul unui proiect finanțat de UE numit STARTED.

Scopul proiectului este consolidarea și structurarea unei rețele europene de promovare a antreprenoriatului și inovării în zona de cercetare și dezvoltare, îmbunătățind în același timp fluxul de cunoștințe și cooperarea câștig-câștig între universități, institute de cercetare și întreprinderi.

Proiectul STARTED a creat, de asemenea, o bază de date cu peste 600.000 de organizații inovatoare din toată Europa. Poate fi util în special pentru persoanele care caută concurenți și inovații într-o anumită industrie sau țară. 

Cursul este gratuit, pentru înscrierea pe platformă, click aici.

 

 

Sursa:  EUROPEAN IP HELPDESK