PNDR 2014-2020 - A apărut în consultare publică Ghidul pentru investiții în infrastructura secundară de irigații

S-a publicat Ghidul solicitantului în variantă consultativăpentru submăsura PNDR 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructura de irigații, Versiunea 04 – 2018 Consultativ.

Beneficiarii eligibili sunt Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole, conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul se angajează să asigure funcționarea la parametrii proiectați și întreținerea investiţiei, pe o perioadă de minimum 5 ani, de la ultima tranșă de plată. Investiția trebuie să prevedă contorizarea apei precum și iar sistemul să fie racordat la o infrastructură principală funcțională.

Prin proiectele ce urmează a fi depuse vor fi finanţate investiţii în modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, clădirilor aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune și/sau racordarea la utilități, inclusiv construcția/modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat

Printre modificările introduse în prezenta variantă a ghidului este că achiziţia de echipamente de irigat pentru OUAI-uri este considerată cheltuială eligibilă, dar în limita unui procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului. 

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi nu va depăşi 1.000.000 Euro/proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune (SPP).

Propunerile sau observațiile se pot transmite până în data de 2 septembrie 2018 pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Ghidul Solicitantului (spre consultare)

Sursa: AFIR