POCU: Deschide apelul „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19”

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a deschis, vineri 8 mai, apelul „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19”.

Perioada maximă de implementare a unui proiect este de 6 luni.

Ce activități vor fi finanțate:

  • Furnizarea de servicii de sprijin pentru persoanele vulnerabile (persoane vârstnice și persoane cu dizabilități);
  • Înființarea și dezvoltarea unui centru de coordonare și monitorizare care include servicii de tip call center.

Proiectele vor putea fi depuse de Ministerul Muncii și Justiției Sociale în parteneriat cu parteneri sociali relevanți asistenței sociale, respectiv asistenței medical comunitară, cu reprezentare națională.

Finanțările vor sprijini:

  • Persoane vulerabile – persoane în vârstă aflate în izolare la domiciliu sau cu restricții de deplasare, persoane cu dizabilități și familiile care au în îngrijire persoane cu dizabilități pe perioada de pandemie COVID-19;
  • Angajații autorităților/ agenţiilor publice/private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile.

Bugetul apelului de proiecte este de 18 milioane euro, alocare dedicată atât regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia) cât și regiunii dezvoltate București- Ilfov.

Proiectele pot fi depuse până în data de 1 iunie 2020.

 

Sursa: MFE