Se lansează programul Spaţii Verzi - ediţia 2020

Programul Spaţii Verzi este o iniţiativă comună a MOL România şi a Fundaţiei pentru Parteneriat lansată în 2006 sub forma unui program ce a urmărit implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de  amenajare a spaţiilor verzi. După succesul programului pilot colaborarea între MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat s-a pus pe baze noi, astfel de atunci s-a lansat în fiecare an concursul de proiecte pentru programul Spaţii verzi.

 MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat continuă programul Spaţii Verzi şi în 2020, organizaţiile neguvernamentale fiind invitate să trimită propuneri de proiecte până la data de 20 februarie 2020. Ca şi în anii precedenţi, proiectele pot fi înscrise pentru finanţare în cadrul uneia dintre cele două componente ale programului: Spaţii Verzi Urbane şi Arii Naturale Protejate.

Proiectele finanţate în cadrul componenței Spaţii Verzi Urbane sunt împarțite în două categorii:

  • Reabilitarea/crearea de spaţii verzi în paralel cu dezvoltarea unor programe interactive de educaţie ecologică şi de sănătate.
  • Programe organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii pentru un stil de viaţă eco-conştient. 

În cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt căutate şi recompensate proiecte care să promoveze şi să aducă în atenţia publicului problematica ariilor protejate din România,

cu scopul de a îmbunătăți nivelul de cunoaştere în acest domeniu în rândul comunităţilor locale.

Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane, respectiv pentru organizare de acţiuni/activităţi cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii, este de 11.000 de lei.

Nivelul maxim de finanţare individuală În cazul proiectelor pentru promovarea ariilor naturale protejate este de 26.000 lei, iar valoarea Premiului pentru Mediu este de 10.000 lei.  

 

 

Sursa: SPATII VERZI ORG