Seminar pentru identificare de parteneri în proiecte privind incluziunea romilor

Evenimentul este organizat in contextul în care FRDS intenționează să lanseze, în septembrie 2019, apelul pentru propuneri de proiecte "Creșterea incluziunii si abilitarea romilor", finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, pentru proiecte derulate în parteneriat.

Fondul Român pentru Dezvoltare Socială, în calitate de Operator al Programului "Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor" (Dezvoltare locală), finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, intenționeaza să organizeze in data de 20 septembrie 2019, la București, un seminar destinat identificării de parteneri pentru proiecte de incluziune romilor, derulate în parteneriat de entități din Romania și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Apelul are o alocare financiară totală de 16 milioane de euro și vizează promovarea incluziunii sociale, combaterea discriminarii și a rasismului, promovarea schimburilor interculturale și consolidarea capacitații de sprijinire a dezvoltării în comunitațile cu procent mare de etnici romi.
Seminarul își propune să faciliteze dezvoltarea relațiilor bilaterale între entitățile din România și statele donatoare, cu scopul imediat de a stabili parteneriate pentru dezvoltarea și implementarea în comun a proiectelor eligibile în cadrul apelului de propuneri „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”.

Persoanele interesate de participarea la seminar sunt rugate să completeze formularul de înregistrare până la 1 septembrie 2019.

Formularul este disponibil AICI.

Dacă există mai multe solicitări de participare decât numărul de locuri disponibile (65 de locuri), participanții vor fi selectați în funcție de motivația invocată în formularul de cerere. Doar participanții selectați vor primi o invitație oficială care va conține informații detaliate despre eveniment.
Pentru participanții din România, FRDS va asigura cazare și prânz (în ziua evenimentului) și va rambursa costurile de transport. Cazarea va fi asigurată doar pentru o noapte și numai pentru participanții care sosesc la distanțe mai mari de 200 km (dusîntors). Cazarea (mic-dejun inclus) va fi oferită în hotelul unde va avea loc seminarul, pe baza opțiunii exprimate de participanții la formularul de înregistrare.

Evenimentul poate fi anulat dacă nici o entitate eligibilă din statele donatoare nu își exprimă interesul de a participa la eveniment.

Sursa: Fondul Român de Dezvoltare Socială