Noua sesiune pentru submăsura ”Instalarea tinerilor fermieri”

 La începutul anului viitor, se vor putea accesa din nou fonduri europene pe submăsura ”Instalarea tinerilor fermieri” în cadrul căreia sprijinul pe exploatație poate ajunge la 50.000 de euro.

 

Au fost identificate mai multe sume necheltuite din cadrul PNDR 2014-2020, anunță Ministrul Agriculturii Adrian Oros care sunt în proces de negociere cu Comisia Europeană pentru a putea deschide anul viitor noi sesiuni de depunere de proiecte.Sursa: www.agrointel.ro, click aici pentru detalii .

Una din modificările PNDR 2014-2020 vizează realocarea către submăsura 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” a sumei de 40 de milioane de euro şi are ca scop continuarea sprijinului acordat instalării tinerilor fermieri având în vedere faptul că alocarea iniţială a sM 6.1 a fost epuizată, iar în România se înregistrează în continuare cel mai mic număr de tineri agricultori din numărul total de manageri de fermă.

PNDR 2014-2020 conţine atât măsuri care vizează angajamente de mediu şi climă pentru care se efectuează anual plăţi compensatorii pe suprafaţă, respectiv animale, cât şimăsuri prin care se finanţează proiecte, care se derulează pe principiul apelurilor de proiecte.

Potrivit datelor MADR, valoarea totală a alocării publice 2014-2020 aferentă (sub)măsurilor derulate pe principiul depunerii de proiecte, respectiv pentru investiţii, este de 5,84 miliarde de euro, unde s-au contractat proiecte în valoare publică de 5 miliarde de euro, iar cuantumul plăţilor efectuate până la această dată este de 2,86 miliarde de euro.


Sursa: AGROINTELIGENTA