UEFISCDI: a lansat BrokerMap, platformă de colaborare și comunicare între inovatori

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetarii, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) anunţă lansarea BrokerMap, o platformă digitală care aduce împreună oameni şi proiecte al căror obiectiv comun este găsirea de soluţii la actuala criză epidemiologică. 

BrokerMap este o platformă deschisă care își propune să recreeze un spațiu sigur și eficient de colaborare și comunicare între inovatori.

În fața unei situații nemaiîntâlnite, creativitatea și inovarea sunt singurele reacții sănătoase.

Se adresează tuturor celor care au idei sau resurse și vor să contribuie la rezolvarea unor probleme nou apărute, uneori, cu un grad ridicat de complexitate și ale căror soluții necesită noi punți de colaborare.

Este un răspuns rapid și natural menit să faciliteze într-o maniera etică și transparentă accelerarea proceselor care produc soluții pentru actuala criză epidemiologică.
Platforma BrokerMap lansată de UEFISCDI se adresează, în principal, mediului de cercetare și de inovație, dar rămâne deschisă tuturor celor care au idei sau resurse și vor să contribuie la rezolvarea unor probleme nou apărute, uneori, cu un grad ridicat de complexitate și ale căror soluții necesită noi punți de colaborare.  
 
BrokerMap mijlocește acest tip de intervenție, fie că acesta reprezintă o cerere sau o ofertă. Anunțurile nu vor fi moderate, întrucât BrokerMap e fundamentată de transparență, accesibilitate, spirit inovativ liber și conduită etică.

Postările membrilor comunității BrokerMap sunt publice, iar pentru a putea participa cu o cerere sau cu o ofertă, e nevoie de un cont.
Poți folosi contul tău BrainMap sau dacă nu ai deja unul, iți poți crea unul nou cu o adresă de e-mail validă. Din contul tău poți posta anunțuri si poți răspunde anunțurilor deja postate în public sau în privat (BrokerMap încurajează discuțiile deschise si publice, dar pentru ca suntem conștienți de delicatețea unor subiecte, platforma pune la dispoziție prin interfața sa o opțiune de comunicare securizată cu alți utilizatori)

Întrucât BrokerMap a apărut ca o soluție ad-hoc, crește odată cu interesul vostru. Feedback-ul e vital în acest demers, așa că orice sugestie care poate ajuta sa îmbunătățească funcționalitatea de orice natură a platformei e binevenită. 
Contextul actual ne obligă la distanţare socială. Tocmai de aceea, implicarea şi comunicarea devin şi mai importante în rândul comunităţii de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (CDI) din România. BrokerMap este un instrument pe care îl oferim membrilor comunităţii CDI şi prin care dorim să accelerăm găsirea de rezolvări la provocările cauzate de COVID-19, la nivelul întregii societăţi”, a precizat Adrian Curaj, Director General al UEFISCDI. 
Pe platforma BrokerMap, anunţurile cu idei, servicii și parteneriate sunt publicate gratuit, prin intermediul unui cont pe platforma BrainMap